Home » Μαθητές » Δ τάξη » ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Τοπικός Καιρός

Σελίδες

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Όλοι μας έχουμε απολαύσει το μέλι , τη θρεπτική και υγιεινή αυτή τροφή που μας προσφέρουν οι μέλισσες


.Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος μας ζητήθηκε να αναζητήσουμε πληροφορίες σχετικές με τις  μέλισσες και τα προϊόντα  που παίρνουμε απ? αυτές ,  αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το μελισσοκόμο κ. Χρήστο Καλλιανίδη , να δούμε και να μάθουμε πως ζουν τα ωφέλιμα αυτά έντομα .

Είδαμε λοιπόν από κοντά το σπίτι των μελισσών ,την κυψέλη, και γνωρίσαμε  τη θαυμαστή και οργανωμένη κοινωνία τους .Μάθαμε λεπτομέρειες και μικρά μυστικά από την καθημερινή τους ζωή . Συνειδητοποιήσαμε ότι πράγματι ο κόσμος των μελισσών είναι ο κόσμος της συνεργασίας , της εργατικότητας  και της ομαδικότητας . Μέσα στη κυψέλη κάθε ομάδα έχει το δικό της ρόλο και τα δικά της καθήκοντα. Όλες μαζί εργάζονται για να μας δώσουν το μέλι .

Ενημερωθήκαμε για τον κύκλο παραγωγής μελιού και γνωρίσαμε και άλλα προϊόντα όπως :η πρόπολη , το κερί , η γύρη , ο βασιλικός πολτός και τη χρησιμότητα καθενός από αυτά .

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία αυτή  η επίσκεψη μας , γιατί μάθαμε πολλά χρήσιμα πράγματα , λύσαμε απορίες , παρατηρήσαμε , μυρίσαμε , αγγίξαμε , γευτήκαμε ?

Φύγαμε ενθουσιασμένοι και μόλις επιστρέψαμε στο σχολείο μας γευτήκαμε το υπέροχο μέλι που μας έδωσαν .

Κ. Χρήστο Καλλιανίδη σας ευχαριστούμε πολύ !!! Περάσαμε καταπληκτικά !!!

Οι μαθητές και η δασκάλα της Δ? Τάξης .

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων σας καλοσωρίζουν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Καλή περιήγηση!
loading..
www.highschooldiploma.us