Home » Μαθητές » Γ τάξη » «ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ … ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

Τοπικός Καιρός

Σελίδες

«ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ … ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

Με αφορμή την ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας «Του κόσμου το  ψωμί » , αλλά και το μάθημα στη Μελέτη Περιβάλλοντος για τα φυτά του τόπου μας, επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο της Έδεσσας . Εκεί είδαμε από κοντά εργαλεία που χρησιμοποιούνταν παλιότερα στην περιοχή μας κατά το θερισμό , το αλώνισμα και το άλεσμα του σιταριού , καθώς και σκεύη για το ζύμωμα του ψωμιού .
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το σπίτι του κ. Δημήτρη Μίσχου όπου η κ.Μαρία μας καλοδέχτηκε και μας έδειξε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του ψωμιού . Μετά το ζύμωμα έψησε το ψωμί στον ξυλόφουρνο της αυλής και η μυρωδιά του φουρνισμένου ψωμιού σκόρπισε σ? όλη τη γειτονιά και μας άνοιξε την όρεξη .
Γευτήκαμε το φρεσκοψημένο σπιτικό ψωμί που ήταν νοστιμότατο και υπέροχο!

Λίγες μέρες μετά επισκεφθήκαμε το φούρνο του χωριού για να δούμε τον σύγχρονο τρόπο παρασκευής ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων .Η κ. Σοφία και ο κ. Βασίλης Αβραμίδης με χαρά μας δέχτηκαν στο φούρνο τους και οι υπάλληλοι κ.Βαγγέλης , κ.Παντελής και η κ. Γιάννα μας ξενάγησαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του φούρνου , μας έδειξαν τα μηχανήματα και όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού . Είδαμε , ακούσαμε προσεκτικά όσα μας είπαν , αγγίξαμε και πλάσαμε τα ζυμαράκια μας , μυρίσαμε , και τέλος γευτήκαμε τα νόστιμα κουλούρια που μας προσφέρανε .
Ευχαριστούμε την κ. Μαρία Μίσχου , τους κ. Σοφία και Βασίλη Αβραμίδη και τους υπαλλήλους τους  , γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε , να ζήσουμε από κοντά και να μάθουμε πολλά χρήσιμα πράγματα σχετικά με το ψωμί .

Η δασκάλα και οι μαθητές της Γ’ τάξης του Δ.Σ. Ριζαρίου.

 

 

 

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων σας καλοσωρίζουν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Καλή περιήγηση!
loading..
www.highschooldiploma.us